Stacionarno hlađenje

Sopstvenim kapacitetima Frigomax pruža usluge projektovanja rashladnih sistema različitih konfiguracija i namena, kao i proizvodnje hladioničke opreme i izvođenja montažno-instalaterskih radova po principu „ključ u ruke“. Primenom poslednjih tehnoloških rešenja i inovativnim pristupom svakom zahtevu brinemo o energetskoj efikasnosti i učinkovitosti naših sistema.

Hladionički agregati

Proizvodimo hladioničke agregate različitih kapaciteta i konfiguracija od mini sistema za potrebe samostalnih rashladnih komora i vitrina, preko proizvodnog programa agregata za primenu u oblasti rashladnih sistema u super-marketima, pa sve do pogonskih agregata za potrebe meso i mlekoprerađivačke industrije. Pažljivim odabriom pouzdanih komponenata vrhunskog kvaliteta i proizvodnjom prema posebno definisanim standardima obezbeđujemo visok kvalitet naših proizvoda. Posebnu pažnju poklanjamo pouzdanosti svakog našeg proizvoda, kao i njegovoj energetskoj efikasnosti, ali i pristupačnosti i lakoći upravljanja.

Prateći sve trendove u evoluciji dizajna i principima rada kompresora razvili smo sopstvena rešenja agregata sa povećanim energetskim učinkom. Već nekoliko godina unazad proizvodimo agregate bazirane na kompresorima sa frekventnim ili vođenjem putem „pulsirajućih“ ventila. Ove agregate odlikuje izuzetno viskog stepen iskorišćenja kapaciteta uz optimalno angažovanje snage i izbalansiran rad bez pikova u radu kod pojačne rashladne potrebe.

Za potrebe smanjenja nivo-a buke u urbanim uslovima rada agregata nudimo rešenja u vidu „silent“ kućišta prilagođenih za ovu namenu. Ova kućišta su posebno zvučno izolovana, tako da je nivo buke u odnosu na agregate koji se nalaze na klasičnim otvorenim postoljima, bitno niži.

Svako kućište je na podesivim stopama, kako bi se moglo prilagoditi i neravnom tlu kao podlozi, a takođe je putem instaliranih ventilatora obezbeđeno od pregrevanja. Opciono se proizvodi i sa posebnim segmentom za polu-integrisani upravljački orman.