Stacionarno hlađenje

Sopstvenim kapacitetima Frigomax pruža usluge projektovanja rashladnih sistema različitih konfiguracija i namena, kao i proizvodnje hladioničke opreme i izvođenja montažno-instalaterskih radova po principu „ključ u ruke“. Primenom poslednjih tehnoloških rešenja i inovativnim pristupom svakom zahtevu brinemo o energetskoj efikasnosti i učinkovitosti naših sistema.

Energetska efikasnost

Prateći trendove u domenu energetske efikasnosti, koji su u poslednjih nekoliko godina našli utemeljenje i na našim prostorima, razvili smo mnoga rešenja u svim domenima našeg rada. Pre svega, u prilici smo da ponudimo različita rešenja za iskorišćenje otpadne toplote koja nastaje kao posledica tehnologije hlađenja, kao primarnog procesa kod nekog zahteva. Ovakva rešenja najčešće podrazumevaju iskorišćenje nečega što se inače po prirodi procesa odbacuje u svrhu drugih tehnoloških namena, kao što su grejanje sanitarne vode ili iskorišćenje u različitim namenama kada je grejanje u pitanju. Tako se, recimo, dolazi i do mogućnosti da se putem sistema rekuperacije kompletan termički zahtev za grejanjem jednog maloprodajnog objekta obezbedi iskorišćenjem otpadne toplote koju predaje putem sistema hlađenja u istom. U zavisnosti od stepena i načina iskorišćenja povratak investicije kod ovakvih projekata može biti nešto duži od svega jedne grejne sezone.

Nudimo i druga rešenja koja imaju uticaj ne energetsku efikasnost u svakom segmentu opreme koju prodajemo ili proizvodimo, kao što su LED rasveta u rashladnim vitrinama, vrata i poklopce za vitrine koje su po svom konceptu otvorenog tipa, efikasne kontrolere i frekventne regulatore kojima se utiče na rad kompresora i ventilatora, kao glavnih sklopova rashladne opreme, kao i isporuku elektronskih ventila kao izvrših elemenata kod tehnologije hlađenja itd.

Poseban segment na polju uticaja na energetsku efikasnost rashladne opreme predstavljaju sistemi za daljinski nadzor i uticaj na rad opreme. Zajedno sa našim partnerima iz Danfossa u prilici smo da ponudimo različit nivo podrške u ovom segmentu opreme. U najkraćem, kroz neko od ponuđenih rešenja pruža Vam se mogućnost da utičete na efikasnost u radu svih segmenata opreme i to sa udaljene lokacije i da tako ostvarite bitne uštede kod inicijalnog investiranja, kao i u potrošnji energije, da produžite životni vek opremi u koju ste investirali i da isporučite krajnjem kupcu proizvod koji je boljeg kvaliteta. Uz sve to pruža Vam se mogućnost sastavljanja izveštaja o radu opreme i temperaturnim režimima po bilo kom zadatom kriterijumu.